Site icon İlgilendiğiniz her şey…

YouTube’den Nasıl Para Kazanılır? YouTube’den Para Kazanmak

YouTube'den nasıl para kazanılır?

YouTube'den nasıl para kazanılır?

İnternetten para kazanma iş modeli altın birçok alandan bahsedebiliriz. Makale yazarak, e kitap yazarak, blog açarak veya kitle oluşturarak link kısaltıp para kazanabiliriz. Bunların yanında ise son zamanlarda YouTube‘den para kazanma alanında birçok başarı öyküsü duymaktayız. Birçok kişi bu hikayeleri duyduğunda anlık bir merakla “Acaba bende kazanabilir miyim” diye sorar ve belkide araştırır. Eğer bu araştırmanız sırasında bize denk gelmişseniz şanslısınız. Gelin YouTube’den nasıl para kazanılır, bu konu hakkındaki gerçeklerden bahsedelim.

YouTube’den Nasıl Para Kazanılır?

YouTube temelinde video barındırma ve paylaşım platformudur. Bu platformun ise çalışma prensibinde ana gelir kaynağı reklamlardır. İçerik üretici video yayınlar, reklamlardan gelen gelirin %70’ini alır geri kalan kısımlar ise vergi ve komisyona kalan miktardır. Temel olarak içerik üretici ve YouTube arasında böyle bir gelir alışverişi söz konusudur. Onun haricindende sponsor, youtube özellikleri gibi birkaç yolda söz konusu tabi.

Temel olarak YouTube’de para kazanma seviyesine gelmekten bahsedelim. İş ortaklığı şartlarına geçmeden önce doldurmanız gereken önemli birkaç kriter bulunmakta; pes etmemek, ziyaretçi çekebilecek videolar yayınlamak. Bu dediklerime ayrıntılı bir şekilde de değineceğim ama iş ortaklığı şartlarından biraz bahsedeyim. İçerik üreticilerinin aslında biraz can sıkan noktası bu şartlar; 1000 Abone ve 4.000 saat izlenme, ayriyeten topluluk politikaları. Yaklaşık 3 yıl önceye kadar bu şartlar daha kolay ulaşılabilirdi fakat artık çok fazla kişinin tercih etmesiyle seçicilik biraz daha arttı.

YouTube’den nasıl para kazanılır?

Son 12 ayda 4.000 saat izlenme ve 1.000 aboneye sahip olma konusunda aslında ilk söylediğim kriterler çok önemli. Birçok kişi para kazanmak için tek engelin bu şartlar olduğunu sansalarda aslında bu seviyeye sabrederek ve tamamen doğal bir şekilde gelindiğinde dişe dokunur para kazanılması. Birçok kişi sadece bu sınırı aşmak için önererek, karşılıklı abone olarak, izlenme saati satın alarak para kazanma özelliğini açmaya çalışsa da kesinlikle tavsiyemiz bu yönde değil.

Siz ilgi çekeceğini düşündüğünüz bir konuda istikrarlı bir şekilde haftada en az 1 video olmak üzere düzenli video atmalısınız. İlk aylarda videolarınız ne kadar kaliteli de olsa yeni bir kanal olduğunuzdan çok az videolarınız gösterilir. Ama istikrarlı olarak kendinizi YouTube kanıtlayarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Exit mobile version