Site icon İlgilendiğiniz her şey…

Herkes Roman Yazabilir mi? Yazmak veya Yazmamak için Sebepler

Herkes roman yazabilir mi

Herkes roman yazabilir mi

Aklınıza hiç roman kurgusu geldi mi, size ait, özel, hayal dünyanızı süsleyen? Peki neden başlamadınız, başlamaktan mı korktun yoksa yazarken ki belirsizlikten mi? Fazla soru sorduk cevaplarına gelelim artık. Temel olarak bu soruların birleştiği şu soruya cevap bulalım ” Herkes roman yazabilir mi? “

Herkes Roman Yazabilir mi?

Bir romanı okuyup bitirdiğinizde, bir insanın zorlu hayatını gördüğünüzde veya sokakta yürürken hiç aklınıza bir roman yazmak geldi mi? Belki karakterimiz mafya içinde tehlikeli hamleler yaparken aşık olacak, belki karakterimiz bir asistanken bulduğu buluşla en büyük bilim insanı olacak. Aklımızda çoğu zaman bu tarz film sahnesi gibi kurgular canlanabilir. Bu bir nevi zihnimizdeki beyaz perdeye yansıyan ışıklara ilham denir. Peki bu ilhamı kullanalım mı, bırakalım gitsin mi?

Herkes roman yazabilir mi

Roman yazmak hiç kolay bir iş değildir. Ayrıca sizi vazgeçirecek çok fazla konu vardır. Bu konuların temelinde ise bir beklenti amacıyla roman yazma hedefleri kurmaktır. Eğer sonunda para kazanmak, ünlü olmak gibi amacınız varsa sizi aşşağıdaki şu hususlar zorlayabilir.

roman yazmak

Bu saydıklarımız zorluklar olabilir ama hayatta hangi iş tamamen kolay ki? Roman yazmanın bir olumlu yönü var ki tüm bu zorluklar karşısında o romanı yazmak için çabalamamızı sağlayan. Kendi hayal dünyamızın ve düşüncelerimizin her satırda kendi gösterdiği canlı bir ürün oluşturmak. Bu konuda şu yazımızda sizinde bildiğinizi düşündüğüm Marslı filminin uyarlandığı ünlü romanın çıkış öyküsü bulunmakta. Bu öyküde kısaca yıllarca hobilerinin peşinde koşan bir yazılımcı dünyanın en iyi teknik mars konulu romanını yazan yazara dönüşüyor.

Exit mobile version