Site icon İlgilendiğiniz her şey…

Stok Fotoğraf İçin Yüksek Çözünürlüklü Ve Ücretsiz 10 Web Site

Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

Örnedğin Bu Fotoğraf Pexels’den alınmıştır.

 Dijital işlerle uğraşan yayıncılar, kuruluşlar, freelancer çalışanlar içeriklerini kaliteli hale getirmek için yüksek çözünürlüklü ve kaliteli görseller kullanmak istiyor. Bu ihtiyacı da çeşitli, ücretli, ücretsiz stok fotoğraf yayınlayan platformlar karşılamakta.

 Stok fotoğraf yayınlayan platformların önde gelenlerinden Shutterstock, Getty Images, iStockPhoto gibi lisanslı ve ücretli siteler bulunduğu gibi atıf istemeyen ücretsiz ve özgür kullanabileceğiniz fotoğraf yayınlayan siteler de bulunmakta. Bu yazımızda bu sitelerin bize sunduğu imkanlarıyla tanıtacağız.

 

 

Stok Fotoğraf Nedir?

Direk konuya girdik fakat öncelikle stok fotoğrafların ne işe yaradığından kısaca bahsedelim. Stok fotoğraflar hakları şahıslar üzerine olan ve ücretli, ücretsiz hak sahibinin belirlediği şekilde projelerde kullanılabilecek fotoğraflardır. Genellikle kaliteli ve yüksek çözünürlüklü bu fotoğrafları ücretle kullanabildiğiniz gibi kullanıma açık sunulanları da ücretsiz kullanabilirsiniz.

 

1-Pexels

 Dünyaca ünlü bu platformda içerik çeşitliliği gerçekten taktire şayan. En spesifik konuda bile stok fotoğraf bulabildiğimiz bu site Türkçe dil desteği de sunmakta. Türkçe olması sayesinde Türkçe aratarak istediğimiz konunun içeriğine ulaşabiliriz.

 

2- Pixabay

Yine dünyaca ünlü platformlardan biri olan Pixabay yüksek çözünürlüklü ve kaliteli fotoğraflarla ön planda. Bu sitenin de Türkçe dil desteği olması aradığımız içerikleri daha kolay bir şekilde ulaşmamıza imkan sağlamakta.

3-Stocksnap

Stok Fotoğraf Stocksnap

Bu platform ise bir çok tema üzerinden yüksek çözünürlüklü stok fotoğraf imkanı sunuyor. Bu sitede de popüler aramalar çerçevesinde bir çok güzel içeriğe ulaşabilirsiniz.

4-Unsplash

Diğer siteler gibi yüksek kalitede fotoğrafları kullanıma açan bu site geliştiriciler için API servisi de mevcut.

5-Shopify Burst

Bu platform ise çeşitli fotoğrafçının çektiği yüksek çözünürlüklü içerikleri özgürce kullanmamızı sağlıyor. İş hayatı için gerçekten çeşitli içerikler sunmakta.

6-Rgbstock

Şimdiye kadar listemizde olan siteler kadar fazla içeriğe sahip olmasa da bu platformda bize istediğimizi bulmamız için alternatif stok fotoğraf sağlamakta.

7-Lifeofpix

Bu siteyi de ücretsiz stok fotoğraflar bulmak için alternatif olarak kullanabilirsiniz.

8- I’m Free

Web tasarım projeleri için kullanılan bu site alanında başarılı platformlardan biri. Yapacağınız tasarım için bir çok içerik sunan bu siteyi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

9- Picography

Geniş arşivlere sahip olmasa da sitedeki her fotoğraf kalitesiyle ön plana çıkabilmektedir.

10-Stockvault

Listemizin sonuncusu olan bu platform aslında en son bakmanız gereken bir site değil. Arşivi nispeten iyi olacak şekilde kaliteli fotoğraflar bulabiliyorsunuz. Dilerseniz kendi fotoğraflarınızı da bu siteye yükleyerek kendinizi tanıtabilir piyasaya açılabilirsiniz.

Exit mobile version