Site icon İlgilendiğiniz her şey…

Sınav Öncesi Zihin Açıcı Yiyecekler

Sınav Öncesi Zihin Açıcı Yiyecekler

Sınav Öncesi Zihin Açıcı Yiyecekler

Sınav dönemlerinde aileler ve öğrenciler tarafından oldukça merak edilen konuların başında gelen sınav öncesi zihin açıcı yiyecekler hakkında sizin için araştırma yaptık. Sınav öncesi yemek tercihlerinizi buna göre planlayarak başarınızı şansa bırakmamış olacaksınız. Gelin bu yiyeceklere ayrıntılı bir şekilde bakalım.

Sınav Öncesi Zihin Açıcı Yiyecekler

Kan şekerini bir anda yükseltme etkisi olan yiyeceklerdense yavaş yavaş yükselten meyve, kepekli ekmek, süt ve süt ürünlerini tercih etmeliyiz. Bununla birlikte konsantrasyonun fazlasıyla önemli olduğu bu dönemde omega3 kaynağı olan balığı tüketmek de oldukça önemlidir.

Sınav stresine karşı koymak için en iyi arkadaşımız olan E vitaminini unutmamak gerekir. E vitaminin yanı sıra beyin fonksiyonlarını çalıştırdığını bildiğimiz çinko da tüketilmelidir mesela süt, tavuk, yumurta, balık, yağlı tohumlarda bolca çinko bulunur ve düzenli tüketilmesi gerekmektedir.

Sınav Öncesi Zihin Açıcı Yiyecekler

Bağışıklık sistemini güçlendirmek adına bolca meyve sebze tüketilmelidir. Meyve ve sebzelerin vitamin ve mineral kaynağı olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Ezber yapmanın sınavlarda ne kadar işe yarayacağını biliyoruz. Bunun için E vitamini bakımından da oldukça zengin olan ceviz, fındık, kaju, badem gibi kuru yemişler, içerdiği yağ asitleri sayesinde unutkanlıklara iyi gelecek ve ezber yapmak açısından faydalı olacaktır. Motivasyonu arttırması için dopamin deposu olan üzüm tüketmeyi ihmal etmemeliyiz.

Meyve sebze

Ayrıca vitamin deposu olan bir başka besin de ıspanak. Ispanak içinde bulunan  A vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitaminini barındırdığından beyin gelişiminde de önemlidir. Unutmadan vücudumuz için en değerli gereksinim olan suyu da hem günlük hayatta hem de sınav dönemi yoğunluğunda fazlaca tüketmeliyiz. Odaklanmayı kolaylaştırarak bu dönemde oldukça yardımcı olacaktır.

Odaklanma demişken hep zararlarından bahsettiğimiz çikolatanın odaklanmada yararlı olacak bir türü olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Bitter çikolata adını sıkça söz ettiren bir çikolata türü olarak odaklanma konusunda da oldukça yararlı bir besin kaynağıdır.

Odaklanmak için sağlıklı beslenmek

Sınav dönemi boyunca ağır yemeklerden kaçınılmalı. Sürekli olarak hafif ara öğünlerle kan şekeri dengede tutulmalıdır. Böylece hem sağlıklı bir uyku düzeniyle hem de dengeli bir vücutla sınava hazırlanmak çok daha kolay olacaktır. Bu hafif öğünler için lif kaynağı yüksek olan besinler kullanmakta yarar var.

Lif kaynağı sayesinde zihniniz açılacak, hem sağlıklı hem de tok tutacak. Ayrıca sindirim problemleri içinde birebir tedbir denebilir. Tahıl, baklagiller, sebze ve meyvelerde bol miktarda bulunurlar. İçeriğindeki polifenol sayesinde hafızayı güçlendirme beyin hasarlarını azaltma ve unutkanlığı en aza indirme özelliği bulunan kırmızı lahana hayat kurtarıcı besinler arasında.

Lİf Kaynağı

 

Exit mobile version