Site icon İlgilendiğiniz her şey…

Planet9 Platformu Nedir – Acer’dan İlk Esporcu Platformu

Planet9 Platformu Nedir?

Planet9 Platformu Nedir?

"<yoastmark

 Spor insanlar için yüzyıllardır sevilerek yapılan ve sevilerek izlenilen bir dal olmuştur. Yaşadığımız yüzyılda ise teknolojinin ve imkanların ilerlemesiyle bu sektörü daha da tutulur hale getirmiştir. Dediğimiz gibi teknolojinin gelişmesi, sporu ön plana çıkarmıştır ve ayrıca yeni bir spor dalını da hayatımıza sokmuştur “E-spor”. Dünyada çok büyük ilgi gören bu sektör gün geçtikçe büyümekte. Ülkemizde de 2015 yılından bu yana e spor sektörü büyük ölçüde gelişmektedir. Bu yazımızda da bu sektöre dahil olmak isteyen oyuncularımıza yol gösterecek ve kendilerini geliştirebilecek bir site tanıtacağız “Planet9 Platformu”. Peki Acer Planet 9  nedir? Nasıl kullanılır? Ne gibi özellikleri bulunmakta?

 

Acer’ın Yayınladığı Planet9 Platformu Nedir?

 

Planet9 platformu 2019 yılı eylül ayında düzenlenen IFA 2019 teknoloji fuarı kapsamında Acer’in yeni oyuncu bilgisayarları ile tanıtıldı. İlk olarak 4 eylül 2019 da kapalı betası çıkan platform 30 ocak 2020 tarihinde açık betaya geçti, 2020’nin son çeyreğinde ise bazı ülkelerde tam erişim sağlayacak.

Planet9 platformu amatör oyuncuların dahi profesyonel destek almasını, takım kurup resmi veya sponsorlu turnuvalarda yarışma gibi birçok fırsat sunuyor. Temelinde oyuncu topluluk platformu olan bu site alanında açılan ilk ve tek platform özelliğini şu anlık korumakta. Tam sürümü çıktığında oyuncuların bireysel destek almasını, antrenör tutmasını sağlayacak bir çok özellik kullanıma açılacak.

Şu anlık Legue of Legends, Dota2, Pubg oyunlarını destekleyen platform, gelecek dönemlerde bir çok oyunu kapsayacağı düşünülüyor. Oyuncular kendi oyun hesaplarını platformdaki hesaplarıyla ilişkilendirerek oynadıkları oyunu bir çok özellikle analiz edebiliyor ve eksik yönlerini görebiliyor.

 

 Planet9 Nasıl Kullanılır?

 Öncelikle verdiğimiz linkten siteye girip bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesabınızı oluşturduktan sonra, oynadığınız oyunun hesabını güvenlik zafiyeti olmayacak şekilde ilişkilendiriyorsunuz. Dilerseniz arkadaşlarınızla bir takım kurup sizin gibi takımlarla kişisel turnuvalar oluşturabilirsiniz. Veya dilerseniz çeşitli ölçeklerde düzenlenen turnuvalara takımınızla katılabilirsiniz. Takımınızda eksik oyuncu varsa platformdan sizin gibi oyuncularla, tecrübeli oyuncularla tanışıp onları takımınıza ekleyebilir veya onların takımına katılabilirsiniz.

 Bir yandan da sosyal bir platform olduğu için arkadaş edinebilir onlarla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz hele ki şuan bol bol evde kaldığımız bir zamanda.  Planet9 platformu sizlere kendinizi geliştirebileceğiniz görevler vererek site için puan sistemiyle sizi ödüllendirebildiği gibi bir sıralamaya da ekliyor. Bu sıralamada yükselerek tecrübeli oyuncularla veya e sporcularla tanışma ihtimaliniz daha fazla olabiliyor.

 Şuan alanından ilk olan Planet9 platformu dünyada ve özellikle Türkiye’de pek duyulmasa da bu yeni platform çığır açacak gibi duruyor. Bizde size bu platformu iletmek istedik. Hemen şimdi bir hesap oluşturarak yeni doğan bu e spor sektörüne adımını atabilirsin. Bu tarz makaleler için ilginç ve teknoloji kategorilerimize göz atabilirsin.

Aşağıdaki videoda bu makale, görselli ve sesli bir şekilde anlatılmıştır.

Exit mobile version