Site icon İlgilendiğiniz her şey…

Kodlama Öğrenmek Zor mu? Neden Önemli?

kodlama öğrenmek zor mu

kodlama öğrenmek zor mu

Sizlerle daha önce çocuklara kodlama öğretmek neden çok önemli, adı altında bir yazı paylaşmıştık. Bu yazımızda ise ücretsiz bir şekilde çocuklara oyun oynatır gibi kodlama öğretebileceğiniz bir site önermiştik. Bugün ise kodlamanın programlama seviyesindeki halini gençler ve yetişkinler için öğrenmenin neden önemli olduğunu ve kodlama öğrenmek zor mu, sorularına kısaca cevap bulalım istedim.

Kodlama Öğrenmek Neden Önemli?

Yukarıda bahsettiğim yazıda kodlamanın temelinin çocuklara oyun şeklinde robotik kodlamayla oturtulmasından bahsetmiştik. Ayrıca düşünce yapısının gelişmesi ve ileri ki zamanlarda bu konularda oldukça rahat çalışmalara imza atabileceklerini söylemiştik. Bu sefer yazılım dili öğrenip programlama yapabildiğimiz kodlamadan bahsetmek istiyorum. Aslında yine kodlama sizin düşünce yapınızı değiştirerek matematiksel çıkarımlarla size hayata farklı bir bakış açısıyla bakma imkanı sunuyor.

kodlama öğrenmek zor mu

Düşünce yapınızı geliştirmek dışında ise kodlama öğrenmeyi bir ders veya zorunluluk olarak görmek yerine hobi olarak da görebilirsiniz. Sosyal medyada yansıtılan şekliyle sayfalarca akan kod gibi düşünmeyin. Siz bilgisayar gibi teknolojinin dönüm noktası olan bir icada emirler vererek onu yönetme imkanına sahip oluyorsunuz. Bilgisayarla yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki siz sadece word’de yazı yazmakla veya bilgisayarda oyun oynamakla mı yetineceksiniz?

Kodlama Öğrenmek Zor mu?

Aslında bu soruyu cevaplamadan önce kodlamanın ne olduğunu kısaca bilmeniz gerekmekte. Aslında siz bilgisayarda işlemler yaparak bilgisayara komut vermiş oluyorsunuz. Bu verdiğiniz komutlar bilgisayarınızı önceden programlayan kişilerin kodlarıyla bilgisayarınıza iletilmekte. Siz kodlama bilgisi ve yazılım dillerinden birkaçını bildiğinizde bilgisayarda hiç yapılmamış projeler, oyunlar için kod yazmanız gerekecek.

yazılım dilleri

Aslında kodlamayı karışık kodlarla, saatlerce bilgisayar başında geçirmek gibi kötü taraflarını sizi zorlamayacak hale getirebilirsiniz. Orta seviye bir ingilizce bildiğiniz sürece yazılım dillerini öğrenmenizde gerçekten kolay olacak. Zaten yukarıda da bahsettiğim gibi kodlamayı istediğiniz herhangi bir programı oluşturmak için kullanabilir veya bir teknolojik icad kodlamak içinde kullanabilirsiniz. İlgi alanınıza göre kodlamayı hobi haline getirebilir ve yeni şeyler öğrendiğinizde, o öğrendiğiniz şeyi anında bilgisayarda uygulayıp sonucu alabildiğinizde işin eğlence tarafını görmeye başlayacaksınız. Ayrıca herhangi bir şeyi öğrenmenin en zor yanı o işe başlamaktır.

Exit mobile version