Kitap ve E kitap Yazmak İsteyenler için Uygulamalar

Kitap ve E kitap Yazmak İsteyenler için Uygulamalar

Kitap ve E kitap Yazmak İsteyenler için Uygulamalar

Bu yazımızda kitap veya e kitap yazmak isteyek kişiler için alternatif uygulamalar ve siteler önereceğim. Daha önceki yazılarımızda e kitap yazarak para kazanma konusunu da sizlere iletmiştik. Bugün gelin sizlere 10’u aşkın kitap ve e kitap yazmak isteyenler için uygulamaları hakkında bahsedelim.

Kitap ve E kitap yazmak için uygulamalar

Sizler için genel olarak yazı programlarından senaryo veya roman yazabileceğiniz sitelere kadar ayrıntılı bir liste hazırladık. Ayrıca geneli ücretsiz olan bu siteler arasında profesyonel anlamda bu işi yapanlar içinde ücretli programlardan bahsettik.

Kitap ve E kitap yazmak için uygulamalar
Kitap ve E kitap yazmak için uygulamaları gösterdik.

Bu uygulamaları linkleriyle direk sıraladık aşağıda ise sizlere tek tek bu programların açıklamalarını kısaca yapalım.

  • Word-PowerPoint- Google Docs (temel office programları)
  • LibreOffice (temel office programları)
  • Calibre (E kitap formatında düzenleme programı)
  • Canva (Genel anlamda tasarım sitesi, e kitap ve dergi tarzı tasarımlar yapılabilir)
  • Visme (Canva benzeri tasarım sitesi, e kitap tasarımları için özel kaliteli şablonları var)
  • Celtx (Roman ve senaryo yazarlarına özel site )
  • GitBook (Celtx benzeri roman ve senaryo tarzında yazılar için. Ayrıca yayınlama ve takımla çalışma özellikleride bulunmakta.)
  • Scrivener (Ücretli ve birçok yazarın, hocanın kaynak oluşturmak için kullandığı profesyonel bir yazılım, demo sürümü bulunmakta.
  • LeanPub (Ücretli ve site üzerinden kitap satabileceğiniz, gerektiğinde bastırabileceğiniz profesyonel odaklı bir site.)
  • Vellum (Basılı kitaplar ve e kitaplar için geleneksel kitap tarzında tasarım yazılımı. Profesyonel odaklı ve ücretli bir program.)
kitap yazmak
kitap yazmak

Bu programlar içerisinde bizim tavsiyemiz diğerlerini kullanacakta olsanız temel office programlarını kullanmanız. Eğer Microsoft Office programlarına sahipseniz kitabınızı veya yazınızı ilk olarak Word’de yazın, sahip değilseniz ise tamamen ücretsiz yazılım seti olan LibreOffice’i kullanın.

Yazınızı yazdıktan sonra diğer verdiğimiz uygulamalrda ayrıca tasarımsal bir kitapta oluşturabilirisiniz. Eğer basılı veya ekitap olarak profesyonel işler yapmayı düşünüyorsanız listemizin son 3 ücretli yazılımını da önermekteyiz. Ayrıca bunlar içerisinden dünyaca ünlü Scrivener uygulamasını en azında demo olarak bir deneyin.

 

 

 

13 Beğen

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir