Site icon İlgilendiğiniz her şey…

Haydi Uzaya Gezmeye Çıkalım – Uzaya Düzenlenen Turistik Geziler

Uzaya Düzenlenen Turistik Geziler

Uzaya Düzenlenen Turistik Geziler

Uzay, gezegenler, yıldızlar yaşadığımız dünyanın dışında sadece resimlerde görebildiğimiz bazen köylerden de gökyüzünde az çok çıkarabildiğimiz en merak uyandırıcı cisimler. Geçmişten bugüne bilim kurgu filmlerine konu olan bu gezi muhabbeti planlandı, hazırlıklar başladı ancak tarihi tam belli değil . Gelin belki de uzaya turist olarak gidecek ilk insanlar için sizin olabileceğiniz uzaya düzenlenen turistik geziler hakkında neler biliyoruz, bakalım.

Uzaya Düzenlenen Turistik Geziler

Artık uzay sanayisinde adını çok duyduğumuz SpaceX şirketinin akıl almaz projelerinden biri ise gelecek yıllarda uzay turizmini resmen başlatmak. Uzay gemileri, roketler üzerine gerçekten çok çalışan bu şirket neredeyse her ay birkaç patente imza atmakta. SpaceX’in insanlar tarafından ütopik görünen projelerinin başlarında ise uzay kargoculuğu ve uzay turizmi bulunmakta.

Bu projeleri sadece hedef olarak görmek yerine uzay sanayisinin dev isimleri arasında olan şirket, bu yolda çalışmalara tam gaz devam etmekte. Falcon 9 roketleri projesi birçok aksiliğe rağmen başarıyla sonuçlanmasından sonra bu hedefler üzerinde 2-3 tip uzay gemisi üzerinde çalışılmakta. Bu uzay gemilerinden biri uzay taşımaşıcılığı alanında büyük kargo hacmine sahip ve insan taşımacılığında da ön planda olan Starship gemisi.

Uzaya Düzenlenen Turistik Geziler

Starship gemisi Elon Musk’ın açıklamalarına göre ilk başlarda küçük çaplı rotalarda yük ve insan taşımacılı gerçekleştirecek. Ancak ileriki zamanlarda güneş sistemimizdeki birçok gezegen ve uyduya iniş yapabilir ve geri dönebilir hale gelecek. Bu uzay gemisinin inanılmaz olan özelliği ise uzay görevlerinden sonra tekrardan kullanılabilir bir gemi olması. Normalde uzay görevlerinde kullanılan kapsül şeklindeki araçlar tekrar kullanılması güç yapıdadır. Ancak bilim kurgu filmlerinde görebileceğimiz bir tasarımda olan Starship gemisi birçok gezegene gidip gelebilir durumda olacak.

Exit mobile version