Site icon İlgilendiğiniz her şey…

E Kitap Okuyucular Normal Kitap Deneyimini Verebilir mi?

e kitap okuyucu

e kitap okuyucu

 Teknolojiyle birçok alanda yeniliklere şahit olduk. Kitap konusunda da teknolojinin amacı olduğu gibi okumayı kolaylaştırma yaygınlaştırma çalışmaları temel alınarak e kitap okuyucular hayatımıza girdi. Çoğu ülkede yıllardır çokça kullanılan tablete benzer bu cihazlar artık Türkiye’de de yoğun bir şekilde kullanılmakta. Peki bu e kitap okuyucular bize gerçek kitap okuma deneyimini verebilir mi? Gelin ayrıntılarıyla inceleyelim.

 

 E Kitap Okuyucular Nedir?

  E kitap okuyucular temelinde kitap okuma deneyimini kolaylaştırmak ve her yerde kolay kitap okumamızı sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır. Bu cihazlar bir nevi tabletlerin sadece kitap okunabilir ve yeni sürümleriyle dinlenebilir özelliği bulunan türleri diyebiliriz. Teknolojinin bize çoğu alanda getirdiği kolaylığı ve rahatlığı bu cihazlarda da görüyoruz. E kitap okuyucu satan firmalar cihazların gerçek kitap hissiyatı vermesi ve okuma kolaylığı sağlaması için durmadan yenilikler getirmekte.

 E kitap okuyucular gerçek kitap deneyimini verebilir mi?

  Dediğimiz gibi firmalar gerçek kitap hissiyatını verebilecek çoğu özellikleri bu cihazlara ekliyor. Kitap kapağı hissiyatını vermek için okuyucuların dış kapakları ve kılıfları deriden oluşuyor. Göz yormayacak bir şekilde gün ışığının kitaptan yansıyarak sarımsı saman kağıdı havasını vermek için ayarlanabilir ekran aydınlatması sağlıyorlar. Dokunmatik ekranı normal tabletlerden farklı bir şekilde dokunma hissiyatını kaygan bir şekilde sunup sanki bir kitap kapağını çeviriyormuş hissini veren şekilde oluyor. Tabi bunlar gibi birçok özelliklere sahip olsalar da koltuğumuza yaslanıp kahve eşliğiyle ve kağıdın verdiği doğa kokusuyla bir kitabı okuma hissini bize vermesi zor.

e kitap okumak

E Kitap okuyucuların avantajları

 E kitap okuyucuların teknolojinin amacına göre oluşması zaten bize çok büyük avantajlar sağlamakta. Örneğin sizin kitaplarını saklamak için bir rafınız veya kitaplığınız vardır evinizde. Bu kitaplığınızda 100 kitap olduğunu farzedersek bu kitapları her gün işe giderken, tatile giderken, gezmeye çıkarken yanınızda götürmenize gerek yok. Yani onlarca kilo kitabı sadece 150 200 gram bir cihazın içinde gittiğiniz her yere tgötürebilirsiniz.

 Bazı  çevrecilerin de çok üstünde durduğu gibi ormanların katledilmesi konusunda bu cihazların yararı çok konuşulmakta. Dünyadaki hayat kaynaklarının böyle bir alternatif varken yok edilmesini birçok kesim hoşgörüyle karşılamıyor.

Bu yazımızda e kitap okuyucuların yararı, amacı gibi konularda genel olarak sizleri bilgilendirmek istedik. Bu tarz teknolojik gelişmelerden haber almak istiyorsanız kategorilerimize bakmayı unutmayın. Ayrıca kaynak aldığımız bu konuyla alakalı Wikipedia’daki ilgili yazıyı okuyabilirsiniz.

Exit mobile version