Site icon İlgilendiğiniz her şey…

Canva Nedir? – Ücretsiz Gösterişli Tasarımlar Oluştur

Canva nedir?

Canva nedir?

Canva ile hangi tasarımlar oluşturulabilir?
Canva ile hangi tasarımlar oluşturulabilir?

 

İş hayatımızda ve eğitim hayatımızda da aslında tasarımları çok kullanıyoruz. Sunum hazırlama, afiş hazırlama, istatistik grafiği hazırlama gibi bir çok tasarım oluşturmamız gerekebiliyor. Teknolojinin, webin ve olanakların gelişmesiyle de artık tasarım oluşturmak daha kolay. Çeşitli tasarımları amaçlayan ücretli, ücretsiz, basit, profesyonel bir çok site ve program ortaya çıktı. Bu yazımızda aklınıza gelebilecek her türlü tasarımda bize yol gösterebilecek bir site tanıtacağız “Canva”. Yıllardır ön plana çıkan bu web tabanlı tasarım uygulaması dünya genelinde gerek üniversitelerde gerek iş hayatında çok fazla kullanılmakta. Bu yazımızda bu siteyi nasıl kullanırız? Bu siteyle ne tür  tasarımlar yapabiliriz? Bu konuyu işleyeceğiz.

 

 

Canva nedir? Bu sitede ne tür içerikler tasarlayabilirsiniz?

 

 Temelinde web tabanlı tasarım uygulaması olan bu site, bize bir çok olanağı telifsiz ve ücretsiz şekilde sağlamakta. Üstüne üstlük çoğu site gibi can sıkıcı reklamlar, bültenler göstermemekte. Bunun asıl sebebi, kullanmaya başladığınızda da göreceğiniz gibi; sitede seçili ücretsiz görseller, bileşenler dışında profesyonel içerikleri de uygun bir abonelikle satılmakta. Canva hiçbir şekilde sizi bu içerikleri almaya zorlamıyor ve isterseniz o içerikleri de ücretsiz kullanabilirsiniz fakat tasarımınızdaki ücretli içerik filigranlı olmak şartıyla.

Canva arayüzü

 Bu site üzerinden gerek tasarım şirketleri tarafından gerekse freelancer çalışanlarından alabileceğiniz tüm tasarımları ücretsiz bir şekilde bu sitede tasarlayabilirsiniz. Bunlara örnek vermek gerekirse: Logo, her türlü sosyal medya içeriği, afiş, kartvizit, bilet, poster, takvim, reklam bandı, gif, sunum … Ve bunlar gibi yüzlerce tasarımı ister boş bir sayfayla kendi hünerlerinizle oluşturun ister binlerce hazır şablon içerisinden sizi en iyi yansıtan tasarımı seçip özelleştirerek bir şaheser yaratın.

 

Bu sitede nasıl tasarım yapılır?

 

İlk olarak Canva sitesine girerek bir hesap oluşturuyoruz. Hesabımızla giriş yaptığımızda bizi şık ve kullanışlı bir arayüz karşılıyor. Bu arayüzde ister önerilenlerdeki tasarımları seçip isterseniz de dilediğiniz tasarım türünü site içi aratabilirsiniz.

 Örneğin logo tasarlamak istiyoruz ve logo seçeneğine tıkladık. Ve site bizi tasarım atölyesine getiriyor. Sol taraftan şablonlara, ücretsiz fotoğraflara, şekil vs. gibi bileşenlere, metinlere vb. bakıp sağ taraftaki tuvalimize aktarabiliriz. Aktardığımız içeriğin rengini, şeffaflığını, içerikler arasındaki konumunu (ön plana çıkarma arka plana çıkarma gibi), şeffaflığını tuvalin üstündeki panelden ayarlayabiliriz. Eğer aradığınız içeriği Canva üzerinden bulamadıysanız Google’dan veya istediğiniz yerden içerik yükleyip tasarımınıza ekleyebilirsiniz. En son tasarımımız bittikten sonra ister sağ üst taraftaki paylaş seçeneğinden paylaşabilir isterseniz yine sağ üstteki indir butonundan istediğiniz uzantıyı seçerek indirebilirsiniz.  Uzantı türleri tasarımınıza göre önerilir veya siz istediğiniz png, jpg, pdf vb. şekilde indirebilirsiniz.

 Verdiğimiz görseller üzerinden anlattıklarımızı gözünüzde canlandırabilirsiniz. İsterseniz bu konuyla alakalı YouTube üzerinden bir çok eğitime ulaşabilirsiniz. Örnek olarak aşağıdaki Canva üzerinden kitap kapağı tasarımı videosunu izleyebilirsiniz. Bu tarz makalelere göz atmak için sitemizin tasarım kategorisine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Exit mobile version