Site icon İlgilendiğiniz her şey…

Bulmaca Çözmenin Yararları Nedir? Mobil Bulmaca Uygulama Tavsiyeleri

Bulmaca çözmenin yararları

Bulmaca çözmenin yararları

 

Zamanında bir çoğumuz  internet bu kadar yaygınlaşmadan önce gazetelerde, telefonlarımızda bir çok bulmacaya ulaşıp çözebiliyorduk. Şu an dikkatimizi çeken birçok etken yüzünden çoğumuz bulmaca çözmüyoruz. Ve bu sayede bulmaca çözmenin sağlığımıza, düşünce biçimimize sayısız yararından mahrum kalıyoruz. Gelin mahrum kaldığımız bu bulmaca çözmenin yararları nedir, görelim.

 

Bulmacanın insan sağlına yararları:

Bulmaca çözmenin yararları

 En başta gelen yararlardan biri ise Alzheimer  olma riskimizi azaltmasıdır. Bulmaca çözerek beynimizin hatırlama özelliğini etkin bir şekilde kullanıp geliştirerek ileri ki zamanlarda böyle bir hafıza kaybı, Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskimizi azaltabiliriz.

 Bulmaca çözmenin yararları olarak en önemlilerinden stresi ve stresten doğan hastalıkları bir hayli azaltması veya etkisini zayıflatmasıdır. Bulmaca zihnimi oldukça meşgul ederek ve merak duygumuzu arttırarak stresin beyni etkilemesini zorlaştırır.

Bulmaca çözmek beynimizde dopamin salgılayarak mutluluk ve heyecanımızı arttırır. Bir yandan mutluluğumuz artarken beynimizide aktif kullanmamız vücudumuz normal görevlerini stresten uzak bir şekilde yerine getirir.

 

Kişiliğimiz ve düşüncelerimiz için bulmaca çözmenin yararları:

 Bulmaca çözen bir kişinin sözlü becerilerinde gelişme olması bilimsel deneylerce kanıtlanmıştır. Bulmaca çözerek iletişimimizi daha etkili bir hale getirmiş de oluyoruz.

Bulmaca çözerken haliyle kelime dağarcığımızı oldukça geliştiriyoruz. Özellikle gazetelerde olan bulmacaları çözdüğümüzde kelime dağarcığımız ile genel kültürümüzü oldukça geliştirmiş oluyoruz.

Özellikle evde kaldığımız bu süreçte internetten, telefondan bulmaca sitelerine girerek bu süreçte sosyalleşmemizi de geliştirebiliriz. Az sonra ise önerdiğimiz bazı mobil bulmaca oyunlarını sıralayacağız.

 

Bilmecelerin beynimize en büyük yararlarından biride hafızayı oldukça geliştirmesidir. Bir yandan hafızamız gelişirken de bir yandan da analitik düşünceye sahip oluyoruz. Yaşadığımız, karşılaştığımız olaylara analitik bir düşünceye ulaşabiliyoruz.

Bulmaca çözmek düşüncülerimizi, hafızamızı, beynimizi geliştirirken duygusal olarak da olgunlaştırıyor. Bulmaca çözerken özellikle merak, endişe, gerilmek gibi duyguları yaşadığımız gibi bulmacayı çözmenin verdiği tatmin duygusuyla da mutlu ve neşeli bir hale de bürünmüş oluyoruz.

 

Önerdiğimiz Mobil Bulmaca Uygulamaları

 

Monument Valley

Yeni nesil bulmaca oyunlarından olan bu uygulama bize sempatik grafikleriyle beynimizi hayli meşgul edecek bir bulmaca deneyimi vermekte.

 

Dissembler

Bu oyunu oynarken zorlanabilceksiniz fakat bu soyut özellikleriyle beyin yakan bulmacaları çözdüğünüzde gayet tatmin olmuş olacaksınız. Bir çok yapboz parçasıyla belirli bir düzene getirmeye çalıştığınız bu oyun size iyi gelecek.

Kelime gezmece 

Bulmaca çözmenin yararları

Kelime gezmece çoktan gündemde olan kelime bulmaca oyunudur gayet güzel bir bulmaca deneyimi sağlamakta

 

. Verimli Bir Uykunun Sırrı Mekan Metodu Nedir?

 

Exit mobile version