“Kalk çocuğum bilgisayarın başından, az ders çalış” lafını birçok kişi ebeveynlerinden duymuştur. Çocuklar bilgisayar aşında oyun oynadıkça zamanlarını boş geçirme konusu birçok kesim tarafından tartışma konusu olmuştur. Oyun oynayan kişiler yararı olduğunu diğer kesim ise zararlı olduğunu öne sürmekte. Peki gelin sizlere iki tarafa bağlı kalmadan tarafsız bir şekilde Bilgisayar Oyunları Oynamak Yararlı mı? Zararlı mı?
Bilgisayar Oyunları Oynamak Yararlı mı?
Bilgisayar oyunları artık çoğu kişiyi devamlı oyun oynamaya itmekte ve bir nevi bağımlılık düzeyine kadar ilerleyebiliyor. Her şeyin fazlasını da da olduğu gibi az sonra söyleyeceğimiz hususlardan önce de direk oyunlar yararlı demeyin. Bu yazımızda tarafsız bir şekilde yapılan birçok araştırmaya göre ulaşılan bilgileri sizlere sunduk.

Dediğimiz gibi birçok hobiden veya yaptığımız işten aldığımız verim ne kadar uygunsa bu konuda da böyle. Bazı temadaki oyunların karşısında oynayan kişilerin düşünce yapısını farketmeselerde değiştirebiliyor. Özellikle strateji tarzı oyunlarda oyuncuların kendi hayatlarında dahi refleksen yapılan hesaplamalarda vs. çok yararı dokunacakdır.
Yararlarından kısaca bahsedersek, oyunlar gün içinde belli saatlerde oynandığında aşırıya kaçınılmadığı sürece oyuncunun akıl, psikoloji yapısını rahatlatır. Özellikle strateji ve tasarımsal oyunlarda kişilerin stratejilerini ve tasarım becerilerini büyük ölçüde geliştirecektir. Ayrıca her yaş grubunda görünülen yararlardan biri olan stres azaltma gün içerisindeki tüm olaylardan insanın oyunlar gibi sanal dünyalarda dinlenmesidir.

Yararları olduğu gibi zararları da bulunmakta. Bazı bağımlılık yapan oyunlardaki kişi bu oyunları çok oynadığında gün içerisinde birçok dikkat dağınıklığı yaşayabilir çünkü günün her saatinde o oyunda yapacakları veya yaptıkları aklına gelecektir. Uzun süre boyunca bilgisayar başında dük durmak kişinin ciddi bel sıkıntılarını çekmek durumunda bırakabilir. Özellikle çocuklar içinde içeriği vahşet ve olumsuz içerik dolu oyunlar da düşünce yapısı için oldukça tehlikeli konulardır.